ارتقاء سلامت روانبهداشت روانسبک زندگی

توصیه‌هایی برای حفظ سلامت روان در محیط کار

چگونه محیط‌های کاری ناسالم را قابل تحمل کنیم

سازمان بهداشت جهانی شعار امسال روز جهانی سلامت روان را “با سلامت روان در محیط‌های کاری “انتخاب کرده است. این موضوع نشان می‌دهد نهادهای جهانی نیز به این باور رسیده‌اند که سلامت روان فرد در محیط کار یکی از عوامل افزایش بهره‌وری و بازدهی کاری است.

با توجه به مدت‌زمانی که به کارمان اختصاص می‌دهیم، داشتن محل کار سالم و رضایتمندانه برای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جسمی و روانی‌مان اهمیت زیادی دارد. اگر شما به هر دلیلی به این نتیجه رسیدید که نمی‌توانید شغل خود را عوض کنید می‌توانید روی راه‌هایی که موجب ارتقاء و پیشرفت در استعدادهای فعلی شما می‌شود تمرکز کنید.

اگر در محیط کاری ناسالمی هستید یا در موقعیتی قرار دارید که نمی‌توانید پیشرفت کنید شاید بهترین انتخابتان پیدا کردن شغل دیگری است. یکی از راه‌های مقابله با استرس مدیریت زمان است. همچنین برای رهایی از استرس در برنامه روزانه خود زمانی را برای اقدامات سالمی مانند: ورزش، پیاده‌روی، موسیقی، دوش آب گرم، تمرینات تنفس عمیق، معاشرت‌های اجتماعی و استفاده از تعطیلات و مرخصی‌ها اختصاص دهید.

عدم انطباق شغل با توانائی‌های فرد، از موارد مهم در مورد افزایش استرس و درنتیجه ایجاد اختلالات روانی مثل اضطراب هستند. رضایتمندی شغلی عبارت است از یک حالت هیجانی مثبت که نظر شخصی کارکنان را در مورد کار خود یا جو حاکم در محیط کار منعکس می‌سازد. به همین دلیل توصیه می‌شود مدیران در دوره‌های مشخص و به‌طور منظم جلساتی باهدف بررسی مشکلات کارکنان و شنیدن حرف‌های آنها برگزار کنند.

یکی از معیارهای سلامت روان داشتن احساس و روحیه بانشاط در محیط کاراست که درنهایت باعث رضایت کلی از زندگی و کار می‌شود. همدلی کردن، قضاوت نکردن، سرزنش نکردن و پیش‌داوری نکردن از موضوعاتی است که در سلامت روان کارکنان می‌توانند مؤثر باشند.

کارکنان می‌توانند از طریق استراحت منظم، دنبال کردن تمرینات ورزشی، فعالیت‌های جسمی، تحرک بدنی و رژیم غذایی سالم سلامت خود را حفظ کنند. آنها زمانی می‌توانند به بالاترین موفقیت دست یابند که نقش‌ها و مسئولیت‌های روشنی داشته باشند و برای ایفای آنها به خوبی تدارک و تجهیز شده باشند. یکی از عوامل فشار روانی و اضطراب در محیط کار افزایش شیفت‌های کاری است. استرس شغلی یکی از عوامل اساسی در کاهش بهره‌وری سازمان‌ها و ایجاد عوارض جسمی و روانی در کارکنان است. در محیط منظم، زمان صرف جستجوهای غیرضروری نمی‌شود؛ به‌این‌ترتیب تسلط شما در محیط کار بیشتر شده و کنترل محیط را به‌دست می‌گیرید.

مهم‌ترین عواملی که به احساس رضایتمندی شخصی کمک می­کند کسب مهارت خودآگاهی است. نقاط ضعف و قوت و ارزش‌های خود را بشناسید و بیشتر از ظرفیت خود برنامه‌ریزی نکنید. توصیه می‌شود افراد شاغل روزانه نیم ساعت و سه روز در هفته به ورزش موردعلاقه خود بپردازند.

همچنین لازم است متناسب با ساعات کاری نظم ثابتی را در برنامه غذایی خود ایجاد کنند. توجه به فعالیت جمعی، گروهی و پرهیز از فردگرایی در محیط‌های کار باعث افزایش احساس دلبستگی و حمایت روانی در افراد گروه می‌شود. مهم است که کارفرمایان، خودشان در مورد مسائل سلامت روان آموزش بگیرند تا برای پاسخ دادن به نیازهای کارمندان آمادگی داشته باشند. کیفیت روابط افراد شاغل با همکاران، عوامل تعیین‌کننده مهمی در خصوص رضایت از شغل و محیط کاری است.

سوالات خود را در بخش کامنت مجله بهداشت روان مطرح کنید تا متخصص روانشناس به شما پاسخ دهد.

منبع:

جی پلاس

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن

پژوهش