تأثیر استرس بر مغز و فراموشی
طبق مقاله منتشرشده عصبشناسی، اگر شما با استرس بالا زندگی کنید قبل از اینکه به ۵۰ سال برسید دچار فراموشی میشوید و مغزتان آسیب میبیند. در این مقاله تأثیر استرس بر مغز و فراموشی بررسی شده است.
طبق مطالعه انجام شده درصد بالا کرتیزول که یک هورمون استرس است، سبب کاهش فعالیت مغز و سایز مغز میشود.
با توجه به نتایج تیم تحقیقاتی کاهش فعالیت مغز و عملکرد آن در افراد جوان دیده شد.
کرتیزول یکی از مهمترین هورمونهای استرس است که تأثیر بسزایی در بدن ایفا میکند.
وقتی غده آدرنالین ترشح میشود، کورتیزول (هورمون استرس) بیشتری در بدن تولید میشود.
این هورمون سبب میشود که عملکرد بدن به شدت دچار اختلال شود.
استرس سبب نگرانی، بیخوابی، سردرد، بیماریهای قلبی، مشکلات تمرکز میشود.
مغز به شدت آسیبپذیر است و استرس سبب تخریب آن میشود و جوانان باید با داشتن سبک زندگی سالم از استرس دور باشند.
مقاله: تأثیر استرس بر مغز و فراموشی
منبع : خبرگزاری CNN
مترجم: امیرحسین حسینی پور
پینوشت
کورتیزول چیست؟
کورتیزول (به انگلیسی: Cortisol) معروفترین گلوکوکورتیکوئید بدن است که از غده فوق کلیوی ترشح میشود.
کورتیکواستروئیدها به استروئیدهایی گفته میشود که در بخش قشری غده فوق کلیوی ساخته میشوند. استروئیدها ترکیبات چربی با چهار حلقه کربنی هستند. کورتیکواستروئیدها به دو گروه عمده مینرالوکورتیکوئیدها (mineralocorticoids) مانند آلدوسترون و گلوکوکورتیکوئیدها (glucocorticoids) مانند کورتیزول (۲۱ کربنه) تقسیمبندی میشوند.
گلوکوکورتیکوئیدها مانند کورتیزول نقشهای مختلفی از جمله کاهش التهاب، تخفیف واکنشهای ایمنی، تأثیر بر متابولیسم و افزایش قند خون در بدن دارند
مکانیسم اثر
جایگزینی کورتیکواستروئیدها، کورتیکواستروئیدها از عرض غشای سلولی عبور کرده و با گیرندههای اختصاصیسیتوپلاسمی کمپلکس شده، وارد هسته سلول میشوند و به DNA (کروماتین) متصل و موجب تحریک روند رونویسی mRNA و به دنبال آن ساخت پروتئینهای مختلف آنزیمهای خاصی را تحریک میکندنشان داده شده است که وجود سطح بالا و طولانیمدت کورتیزول در جریان خون (آنچنان که در استرس مزمن پیش میآید) دارای تأثیرات منفی است، مانند: – اختلال در عملکرد شناختی – اختلال در عملکرد غده تیروئید – عدم تعادل میزان قند خون – کاهش تراکم استخوان – کاهش بافت عضلات – افزایش فشار خون – تضعیف سیستم دفاعی و واکنشهای تحریکی بدن – افزایش چربیهای شکمی که نسبت به تراکم چربی در سایر قسمتهای بدن، بیشتر مشکلزاست. برخی از مشکلات سلامتی مربوط به افزایش چربیهای شکمی عبارتاند از حملات قلبی، ایجاد سطح بالای کلسترول بد (LDL) و سطح پایین کلسترول خوب (HDL) که خود به مشکلات سلامتی دیگری میانجامد.