آسیب شناسیاختلالات روانی
تفسیر بیمار اسکیزوفرن از دنیای پیرامون
بیمار اسکیزوفرن دنیا را چطور میفهمد؟
تحقیقی نشان میدهد که خطاهای خاصی در درک بصری بیمار اسکیزوفرن میتواند ناشی از نویزهایی باشد که بر روی ارسال پیامهای نتیجهای فرعی (corollary discharge) مغز اثر میگذارند. این نوع پیامها در مغز تمام حیوانات وجود داشته و برای کنترل مداوم عملکردها ضروری هستند.
پیام نتیجهای فرعی، نوعی پیام فرعی است که ناحیهای از مغز به نواحی دیگر مغز صرفاً جهت اطلاع ارسال میکند، تا نواحی دیگر بفهمند که این ناحیه میخواهد کاری را انجام دهد. مثلاً وقتی میخواهیم بازویمان را حرکت دهیم، ناحیه حرکتی قشر مغز پیامی را به عضلات بازو ارسال میکند، یک کپی از این پیام هم – که پیام یا فعالیت نتیجهای فرعی نامیده شده است – به نواحی دیگر مغز ارسال میشود تا نواحی دیگر مغز بدانند که حرکت بازو قریبالوقوع است، بدون ارسال این پیام شما فکر خواهید کرد که کس دیگری بازوی شما را حرکت میدهد.
بهطور مشابهی اگر فکری در ذهن شما ایجاد شود ولی این پیام به نواحی دیگر ارسال نشود، ممکن است فکر کنید کس دیگری این فکر را در ذهن شما قرار داده است. ارتباط بین نواحی مختلف با این پیامها منجر میشود که بدانیم خودمان حرکت میکنیم، صحبت میکنیم یا فکر میکنیم.
بیمار اسکیزوفرن اختلال در تفکر و کنترل عواطف دارند و تفکرات یا عملکردهای خود را به منابع خارج از بدن خود منسوب میکنند که بارزترین آنها توهمات شنیداری است.
در تحقیقی که انجام شده نشان دادهاند که ارسال این پیام در بیمار اسکیزوفرن اختلال دارد.
در این تحقیق توانایی بیمار اسکیزوفرن در یافتن مکان نقطه کوچکی روی صفحهٔ مانیتور که به مدت کوتاهی ظاهر میشود در حین تعقیب چشمی یک نقطه دیگری که دائما در حال حرکت است، با افراد عادی مقایسه شده است.
جهت یافتن مکان نقطه اول، مناطق مغزی کنترلکننده عضلات چشم باید دائما فرد را آگاه کنند که در حال نگاه کردن به کدام قسمت مانیتور است. در این تحقیق هر چه بیماری شدیدتر بوده توانایی بیمار در انجام صحیح این کار کمتر و خطا بیشتر بوده است.
منبع
این تحقیق در Journal of Neuroscience گزارش شده است:
Perisaccadic Perception of Visual Space in People with Schizophrenia