آسیب شناسیاختلالات روانیارتقاء سلامت روانسبک زندگی

درمان استرس با ۱۰ روش آسان

چطور استرس را کاهش دهیم؟

درمان استرس امروزه از طریق روش‌های گوناگونی به خصوص از طریق داروهای شیمیایی و روان‌درمانی انجام می‌شود، با این حال برای درمان استرس راه‌های بسیار کارآمد دیگری از جمله ورزش، صحبت کردن، تنفس صحیح، شنیدن موسیقی و … وجود دارد.

چرا نحوه درمان استرس مهم است؟

این‌که چگونه اضطراب و استرس را کنترل می‌کنید نقش بسیار مهمی در تغییر حال شما دارد. درمان اضطراب به روش صحیح به شما کمک می‌کند تا فشار خون، قند خون و … را در بدن خودکنترل نمایید. در این مقاله به استراتژی‌هایی اشاره می‌کنیم که می‌توانید به کمک آنها میزان استرستان را تا حد ممکن کاهش دهید.

۱۰ راه ساده برای درمان استرس

۱. آدامس بترکانید!

دفعه بعدی که دچار استرس شدید، یک بسته آدامس باز کنید و آن را بجوید. بر اساس تحقیقات انجام شده، آدامس جویدن از میزان اضطراب می‌کاهد و استرس را کاهش می‌دهد. برخی محققان بر این باورند که جویدن ریتمیک و منظم آدامس باعث می‌شود انتقال خون به مغز بهتر انجام شود اما سایر محققان فکر می‌کنند طعم و بوی آدامس است که به افراد کمک می‌کند تا به آرامش برسند.

۲. بیرون بروید

گذراندن وقت خارج از خانه حتی اگر خیلی هم دور نشوید، می‌تواند حال افراد را بهتر کند. این که بتوانید فعال باشید و به پیاده‌روی، اسکیت، دویدن و … بپردازید برایتان می‌تواند بسیار مفید باشد. حتی اگر این بیرون رفتن برای چند دقیقه و کوتاه باشد می‌تواند حال شما را دگرگون کند.

۳. از عمق وجود لبخند بزنید

دفعه بعدی که کسی بهتان توصیه کرد که فکرشو نکن حل میشه، پشت چشمتان را برایش نازک نکنید! در زمان کشمکش و ناراحتی، لبخند را بر روی لبانتان حفظ کنید. این لبخند باید یک لبخند واقعی باشد که توسط ماهیچه‌های اطراف چشم نیز مانند دهانتان هویدا گردد. این‌گونه لبخند باعث می‌شود تا واکنش‌های استرسی در بدن شما کاهش یابد حتی اگر شما در درون احساس شادی نکنید. لبخند همچنین به شما کمک می‌کند تا ضربان قلبتان پس از یک شرایط پر استرس سریع‌تر به حالت عادی برگردد.

۴. اسطوخودوس استشمام کنید

رایحه‌های خاص مانند اسطوخودوس می‌توانند آرامش‌بخش باشند. در یک مطالعه پرستارانی که یک شیشه کوچک از روغن اسطوخودوس را به لباسشان وصل کردند احساس استرس کمتری داشتند و برعکس پرستارانی که این شیشه را همراه خود نداشتند اضطراب بیشتری احساس کردند. همچنین این رایحه می‌تواند تأثیر برخی مسکن‌ها و داروهای ضد اضطراب را تشدید کند. با این حال درصورتی‌که دارویی مصرف می‌کنید با پزشکتان درباره استفاده از این رایحه حتماً مشورت کنید.

۵. موسیقی گوش دهید

آیا در شرایط استرس‌زا به سر می‌برید؟ موسیقی می‌تواند به شما کم کند تا به آرامش برسید. در یک مطالعه افرادی که به موسیقی آرامش‌بخش پیش از انجام یک کار استرس‌زا گوش دادند شاهد کاهش هورمون کورتیزول بودند که هورمونی مرتبط با استرس است. از این رو توصیه می‌شود پیش از انجام کارهایی مانند امتحان دادن یا سخنرانی کردن حتماً به یک موسیقی آرامش‌بخش گوش دهید. همچنین گوش سپردن به صدای حرکت آب نیز بسیار آرامش‌بخش است.

۶. تنفستان را اصلاح کنید

احساس استرس کمتر شما می‌تواند وابسته به تنفس بعدی‌تان باشد. تمرکز بر روی تنفستان واکنش جنگ یا گریز ذهن شما را تحت‌فشار عصبی، مهار می‌کند و باعث می‌شود حواستان از افکار منفی فاصله بگیرد. بهترین راه این است که در یک جای آرام بنشینید و آرام‌آرام از طریق دماغتان نفس بکشید و اجازه دهید سینه‌تان و قسمت پایین شکمتان به سمت بالا حرکت کنند و شکمتان بزرگ‌تر شود. آرام نفس بکشید و کلماتی که به شما آرامش می‌دهد را تکرار کنید. برای این‌که بتوانید بیشترین بهره را ببرید حداقل برای ۱۰ دقیقه این کار را انجام دهید.

۷. با خودتان مهربان باشید

همه ما هجومی از افکار منفی مختلف را در ذهنمان شاهد هستیم و گاهی آنچه که به خودمان می‌گوییم قدری بی‌رحمانه است. مثبت بودن و این که بتوانید با خودتان مهربانانه صحبت کنید باعث می‌شود حالتان بهتر گردد و شرایط بیشتر تحت کنترلتان باشد. با خودتان همان‌گونه آرام و مشوقانه صحبت کنید که با یک دوست در زمان مشکلش صحبت می‌کنید. مثلاً بگویید همه‌چیز درست می‌شه یا بگویید راه حل رو پیدا می‌کنم و موفق می‌شم.

۸. افکارتان را بنویسید

آوردن افکارتان روی برگه می‌تواند یک کمک روانی بسیار خوب برای شما باشد. به محض این که این افکار روی برگه می‌آیند شما آماده می‌شوید تا برنامه خود را برای حل کردن آنها در ذهنتان ترسیم کنید. مهم نیست که شما خودکار و دفتر را انتخاب می‌کنید یا یک نرم‌افزار روی گوشی‌تان را ترجیح می‌دهید یا ترجیح می‌دهید با لپ‌تاپتان کار کنید، مهم این است که شما درباره احساساتتان صادق باشید.

۹. با یک دوست صحبت کنید

زمانی که احساس خستگی و یا استرس می‌کنید باید با دوستتان و یا عشقتان صحبت کنید. آیا دوستی دارید که با مشکلاتی مشابه با شما دست و پنجه نرم می‌کند؟ اگر جواب مثبت باشد بسیار خوب است چرا که راحت‌تر می‌توانید با هم درباره مشکل مشترکتان صحبت کنید و هر دو احساس تنهایی کمتری خواهید کرد.

۱۰. ورزش کنید

زمانی که به بدنتان تحرک می‌دهید حالتان بهتر می‌شود و از افکار و مشکلاتی که باعث ایجاد استرس در شما می‌شوند فاصله می‌گیرید. این تحرک می‌تواند یک پیاده‌روی طولانی و یا ورزش سنگین در باشگاه باشد. در این حالت شما پس از انجام ورزش حس تعادل بهتری خواهید داشت.

آیا راه‌های ذکر شده را برای درمان استرس مفید می‌دانید؟ چه راه‌های دیگری را برای آن می‌شناسید؟ دیدگاه‌های خود را با مخاطبان بهداشت روان درمیان بگذارید.

منبع

برگرفته از: webmd

محمد علی ارشدی – گروه روانشناسی ستاره

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پژوهش